VinbärsSorbet à la Hanna ;)

Här kommer ett recept på ....

VinbärsSorbet

för ca. 4 pers.

Du behöver:
3dl röda vinbär
2dl socker
1 och en halv dl vatten

1 kastrull
1 nätsil eller ett durkslag
1 gaffel
1 sked
1 dl mått
1 skål

Såhär gör du:
Börja med att hälla bären i skålen. Mosa sedan bären med en gaffel. Häll i en halv dl vatten i de mosade bären och mosa vidare! Häll i 1 dl socker i bär-moset. Rör om!

Ta fram kastrullen och häll i 1dl vatten och 1dl socker, sätt kastrullen på spisen och rör om hela tiden! Det får inte börja koka! När du ser att sockret har försvunnit, dvs att vattnet är helt genomskinligt , då är sockerlagen klar!
Låt sockerlagen Svalna ett tag.

Sila bären så att alla skal och kärnor försvinner , såsen som blir kvar ska blandas ihop med sockerlagen!

Häll i blandningen i burk/glasslåda och ställ in i frysen i 4 timmar eller häll ner blandningen i en glassmaskin!

Om du ska ställa glassen i frysen ska du blanda om sorbet varje 40 minuter! Då blir sorbet fluffig och mycket godare! Om du inte gör det varje 40 minuter blir det mer som isglass..

Nu är det bara att servera och njuta!!

Lycka till och BON APETIT'!!

OBS! Detta recept är "remixat" av mig men original receptet är från en glutenfri kokbok som jag inte minns vad den heter! Haha ;)


Kram , Hanna ~ fotoparagraf ~ hcf98 ~


Kommentarer
Postat av: Sara

Najs, najs!! ;) Ingen video?? <3<33 :D

2012-08-13 @ 20:16:31
URL: http://myownsara.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Hemsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0